Friday, April 29, 2011

Fløyelsjokolade

Disse sjokoladebegrene er så enkle å lage og imponere gjester med at det nesten er dumt å dele oppskriften. Den største utfordringen er å ikke spise alle selv...

Du trenger
175 g mørk sjokolade, 70% kakao
1 1/2 dl kremfløte
1 dl helmelk
1/2 ts vaniljeekstrakt
1/4 ts allehånde (tror jeg du kan klare deg uten, men dog..)
1 egg

4 begre som rommer rundt 1 dl. Oppskriften er hentet fra Nigellas Fristelser, og Nigella skriver 8 begre som rommer 1/2 dl. HA HA HA. Det er sjokolade vi snakker om her, ikke pokker om 1/2 dl er nok.

Så er det bare å dele sjokoladen i små biter eller kjøre i foodprossesor. Varm fløte og melk til kokepunktet, tilsett vanilje og allehånde, for så å smelte dette sammen enten med en mikser eller i foodprosessoren. Tilsett egget og kjør videre i rundt 45 sekunder og fordel blandingen i serveringskoppene.


Disse må stå i kjøleskapet i rundt 6 timer, så passer med andre ord utmerket å lage kvelden før du får gjester. Men ta de ut en halvtime før de skal serveres for du får bedre frem den deilige fløyelssmaken som smelter i munnen når den har romtemperatur.

Jeg brukte noen herlige kopper vi fikk i gave. Kjøpt på Design Torget og ser ut som litt krønsja plastikkbegere. Små kaffekopper eller glass kan sikkert brukes med stor suksess.

Jeg er sikker på at denne kan piffes opp men en teskje konjakk, zest av appelsin, mynte eller annet godt, men prøv den først au naturel.

No comments:

Post a Comment