Saturday, April 23, 2011

Retrokake

Lite kan være mer 70-talls enn kake med hermetisert frukt. Joda, hermetisert frukt finnes fortsatt. Da jeg var liten var toppen av lykke å få spise de røde cocktailbærene i den hermetiserte fruktcocktailen som var den elegante avslutningen på enhver voksenmiddag jeg kan huske. Lykken var jo desto større å finne oppskrift på Nigellas ananas-opp-ned-kake - med hermetiserte ananasringer og nettopp røde cocktailbær. Påskegul og fin.

Du trenger:
smør til formen og to spiseskjeer sukker som du drysser over smøret
en liten boks hermetiserte ananasskiver - spar på saften
røde cocktailbær
100 g hvetemel
1 ts bakepulver
1/4 ts natron
100 g mykt smør
100 g sukker
2 egg

Nigella sier at man skal bruke en kopperform eller kakeform med fast bunn og diameter på ca 23 cm, ikke springform - men min springform fungerte utmerket. Jeg har laget kaken i en paiform også, så bruk det du har.

Smør formen og dryss sukker over og legg ananasringene jevnt utover med et cocktailbær midt i og mellom ringene. Spis resten av cocktailbærene. Mmmm.


Visp sammen mel, bakepulver, natron, smør, sukker og egg til en jevn røre og ha deretter i 3-4 spiseskjeer ananassaft. Bruk ordentlige måleskjeer, ikke spiseskjeene i skuffen - de gir unøyaktige og som regel for små mengder. Kan kjøres sammen i foodprocessor.

Fordel røren forsiktig over ananasringene så den dekker de røde bærene helt og stek deretter kaken i ovnen på 200 grader i 30 minutter.


Størst effekt får du om du viser kaken til gjestene før du snur den opp ned. Løsne kaken litt fra kantene med en kniv og ta-da - retro ananas-opp-ned-kake til kaffen. Kan serveres med is eller krem. Eller begge deler. Bildet yter den ikke helt retferdighet synes jeg - den glitrer og skinner som en juvelbesatt kaketopp og er en ikke altfor mektig dessert eller kaffekake.

Oppskrift fra Nigella Ekspress.

No comments:

Post a Comment