Friday, August 20, 2010

VamPus-burger

La oss begynne med guttemat nr. 1. Burger. Ikke kjøp de kjipe frosne pappburgerne i butikken. Det tar nesten ikke tid å lage selv og smaker så uendelig mye bedre. Så kan du eksperimentere etter hvert. Mer chili? Mer hvitløk? Annet krydder? Go right ahead. Men her er oppskrift på mine burgere. Det ble seks burgere. Tør ikke tenke på hvor mange porsjoner det egentlig er for en matglad 20-åring, men oppskriften er jo enkel å halvere.

500 gram karbonadedeig (ikke kjøttdeig. aldri kjøttdeig)
2 egg
1 rød chili
2 hvitløksbåter
1/2 løk/rødløk (hadde for mye i da du var hos oss, her er halvert versjon)
1 teskje salt
1 teskje pepper
1 teskje oregano (kan droppes)
2-4 spiseskjeer Jack Daniels-hvilken-som-helst-av-grillsausene (kan droppes)

Ha karbonadedeigen i en bolle, knekk to egg oppi, salt, pepper, oregano, grillsaus, hakket løk, presset hvitløk og hakket chili. Hvis du skraper ut frøene og de hvite hinnene inni chilien så blir den mindre sterk. Kjør sammen med miksmaster med eltekrok (altså ikke hjulvisper) til alle ingrediensene er godt blandet sammen, og deigen er jevn. Både kjøttdeig (som du ikke skal bruke, alt for utvannet og salt) og karbonadedeig kommer som regel kvernet slik at du ser rillene i deigen. Disse skal være borte. Yes?

Jeg har en rund form som jeg bruker til å legge burgerdeigen oppi og så trykke flat etterpå, men strengt tatt trenger du bare å vaske hendene og lage seks baller av burgerdeigen som du så trykker flatt ned. Kan stekes i panne også, eller på både rill (legg aluminiumsfolie i bunnen av stekeovnen for å fange opp fettsaft fra burgerne så slipper du å vaske ovnen etterpå) eller stekeplate. Stekes i ca 10 minutter i ovn på 200 grader.


Tilbehør: Ikke gidd å kjøpe hamburgerbrød. Med mindre du liker følelsen av deig som klistrer seg i ganen. Ha litt olivenolje på hver side på brødskiver og stek i panna eller de siste minuttene i stekeovnen. Så mye bedre.

Hiv på med salat, avokado, chilimajones, liker du blåmuggost (f.eks gorgonzola, mmmm!) så er det utrolig godt på, men ellers er cheddarost (orange ost - noen butikker har ferdig skivet, noen kaller den også rett og slett burger ost) eller gulost for den saks skyld. Grill gjerne en maiskolbe ved siden av, eller lag pannestekte poteter (poteter skåret i skiver og stekt i stekepanne til de er gyldne).

Skal du være litt fancy og imponere gjester, så kan du kjøpe trespyd som du trer to cherrytomater og setter gjennom burgeren og brødet.

Easy peasy, som Jamie Oliver ville sagt det.

Se også Hamburger Heaven hos klikk.no.

3 comments:

  1. At noen kjøper hamburgere i butikk er beyond meg. Kan bare ikke sammenliknes med hjemmelaget. Bruker en nokså lik oppskrift, bortsett fra at jeg har i Worcestershiresaus, litt tabasco og persille.

    Uslåelig dressing til burgerne:

    1/3 boks rømme
    1/3 pakke majones
    1 ts dijonsennep
    2 ss ketchup
    1/2 ts Worchestershiresaus
    1 finhakket chili
    1 finhakket sjalottløk
    Persille
    Timian
    Salt
    Pepper
    Sukker

    ReplyDelete
  2. Dette vil jeg påstå var en start det står respekt av. Burgerne så fantastisk ut!!

    Velkommen inn i matbloggens sfærer også:)

    Klem Ingvild

    Pssst;(leter du etter matblogger så finner du de fleste norske i blogglisten min)

    ReplyDelete
  3. Persille? Den var ny.. Dressing skal lages neste gang.

    Ingvild - sjekkes ut og lenkes opp fortløpende. Blir jo nesten litt demotivert av alle de fantastiske norske matbloggene - kunne jo sendt guttungen lenkene deres i stedet. Men jeg forsøker litt og ser hvordan det går :-)

    ReplyDelete